05/05/2022

Primena Mobile Racking sistema u farmaceutskom sektoru

STAMH Group dizajnira i primenjuje novi skladišni sistem – Mobile Racking u Sofiji

 • Klijent: Sopharma Trading je vodeća kompanija u farmaceutskom sektoru, pouzdan partner od preko 400 međunarodnih brendova. Portfolio farmaceutske kompanije obuhvata preko 20.000 različitih proizvoda, što zahteva vitku logističku organizaciju i optimalno korišćenje zapremine magacina.

 

 • Industrija i specifičnosti: Palete sa kojima kompanije posluju u farmaceutskom sektoru nisu naročito teške, ali su obimne. Proizvodi su lagani, što dovodi do potrebe da se roba stabilizuje na njima. Različite porudžbine magacinu i karakteristike proizvoda dovode do potrebe za fleksibilnim upravljanjem i brzim pristupom svakoj paleti. U nekim specifičnim slučajevima potrebni su posebni uslovi skladištenja.
   

 

 • Lokacija projekta: Zahvaljujući svoja tri distributivna centra, u Sofiji, Varni i Burgasu, Sopharma Trading obezbeđuje efektivnu nacionalnu pokrivenost i brze isporuke najvećim bolničkim i medicinskim ustanovama u zemlji. Veleprodaja je jedan od glavnih prioriteta kompanije. Baza u Sofiji, čiji je deo opremila STAMH Grupa, jedan je od najmodernijih farmaceutskih terminala u Bugarskoj. Ukupna površina je nešto više od 11.000 kvadratnih metara. sa ukupno 7 frižiderskih komora.
   
 • Period implementacije projekta i izazovi: Dizajn novog sistema STAMH Grupa je završila za ne više od 2 nedelje. Svi potrebni materijali isporučeni su za 8 nedelja, a instalaciju su za oko 4 nedelje izvršili timovi specijalizovani za montažu, inspekciju i servis magacinskih sistema nove generacije.

 

 • Implementirano rešenje: Oprema STAMH Grupe projektovana je u ukupnoj površini od nešto više od 1.960 kvadratnih metara, a cilj je bio optimalna iskorišćenost zapremine u magacinu. Potreba za inteligentnim dizajnom i inženjeringom, optimalnom iskorišćenosti prostora i brzim pristupom svakoj paleti ujedinili su STAMH Group i Sopharma Trading oko rešenja za novi Mobile Racking sistem. Ova vrsta opreme omogućava otvaranje hodnika samo tamo gde je to neophodno. STAMH Grupa je proizvela i obezbedila ukupno 12 mobilnih baza opremljenih specijalnim elektromotorima koji obezbeđuju nesmetano i neprimetno klizanje regala u potrebnom smeru. Nakon postavljanja specijalnih šina, projektovana je i izgrađena struktura regala za tešku paletizovanu robu na svakoj pojedinačnoj mobilnoj bazi. U zoni 1, STAMH Grupa je koristila vertikalni prostor sa ukupno 5 nivoa u visini i u zoni 2 – 6 nivoa u visini. Tako smo maksimalno iskoristili koristan kapacitet magacina na preko 3.527 paleta do 1,6m visine i 2.012 paleta do 2m visine.

 

 • Dostignuće: Eliminisanje nepotrebnih hodnika između farmi i projektovanje Mobile Racking sistema omogućilo je maksimalnu iskorišćenost prostora. Distributivni centar Sopharma Trading danas može da radi, skladišti i obrađuje preko 5.539 paleta, u punom skladištu, a svaka pozicija je dostupna na dodir nekoliko dugmadi. Na kraju, ali ne i manje značajno, dodatni kadrovski bezbednosni sistemi i antiseizmička rešenja iz STAMH Group omogućavaju pouzdano i dugo funkcionisanje sistema i sigurnu obradu velike količine paleta i robe.

  Slobodno zatražite više informacija o Mobile Racking sistemima od STAMH Group, office.rs@stamh.com, odmah!