19/05/2020

Mobilni sistem skladištenja za Alfa, Greece

 • Klijent: ALFA, GRČKA

 • Industrija: Proizvodnja i distribucija smrznute hrane i testenina. Kompanija ima vodeću poziciju na grčkom tržištu sa preko 40 godina istorije, 50 regionalnih distributera i 11 000 prodavnica.

 • Lokacija: Kozani, Grčka

 • Period implementacije projekta: 3 meseca

 • Ukupni kapacitet skladišta: 4.720 m2.

 • Izazov: Oprema, regali i sistemi za skladištenje, kojima se upravlja pomoću VMS softvera za tri skladišta, projektovana za rad na -25 ° C u području sa povećanom seizmičkim aktivnošću. Sistem skladištenja je morao biti sa vrlo visokom konstrukcijom i maksimalnom gustinom skladištenja - za skladište i za područje ekspedicije.

Naš zadatak je bio da se maksimalno iskoristi skladišni prostor, koristeći Mobile Racking Sistem, jer održava uslove skladištenja u ovakvim skladištima na niskoj temperaturi.

 • Implementirano rešenje: Zbog posebnih zahteva za seizmičko osiguranje mobilnih sistema skladištenja, STAMH inženjeri su dizajnirali posebne dodatne šine i delove za zaključavanje kako bi zaštitili sistem od prevrtanja tokom zemljotresa, čuvajući istovremeno proizvode i skladište.

Zbog povećanih težina svake pojedinačne palete i velikog broja polica, standardni pojedinačni moduli sa 4 palete po nivou morali su biti zamenjeni moduli sa 2 i 3 palete. Nismo smanjili kapacitet skladišnog prostora, pokretni sistemi za skladištenje obezbeđuju maksimalnu gustinu skladištenja, eliminišu velike procese neiskorišćenih pristupnih hodnika i otvaranje radnog hodnika samo kada/gde je pristup potreban.

Stalci su morali biti instalirani u tri različita skladišta sa hladnjakom. U jednom od njih postojalo je zasebno područje za ekspediciju, gde su gravitacioni regali za palete tipa Live Storage bili najbolje rešenje.

Specifična konstrukcija i oblik zgrade bili su još jedan izazov za STAMH. Zbog složenosti struktura, neki delovi mobilnog regalnog sistema, u jednom od rashladnih skladišta, morali su biti sa potpuno različitim parametrima, inženjeringom, konstrukcijom i instalacijom.

Kao i obično, pri radu sa rashladnim kamerama obezbeđen je dodatni softverski modul VMS. Ovaj specifični VMS modul omogućava da se radni hodnik ravnomerno podešava na nekoliko manjih hodnika, radi pravilne ventilacije noću. Čitav projekat, uključujući i specijalni VMS softverski modul, završen je u roku od tri meseca.

Za ovaj projekat STAMH je obezbedio dodatnu funkcionalnost - VMS Remote Service Solution. Omogućava daljinsko održavanje i dijagnostiku softvera Mobile Racking Sistems širom sveta.

VMS - Remote Service Solution, može daljinski pristupiti interfejsu Racking Sistema. Na ovaj način, STAMH je uspeo da obezbedi ovaj projekat:

 • Usluga i dijagnostika na daljinu;

 • Uklanjanje potreba za prethodni posetom servisnog tima ako je potrebno;

 • Na ovaj način, preduzeća mogu nastaviti sa eksploatacijom svojih skladišta, dok tim za inženjering STAMH Solutions dodaje novu funkcionalnost, sprečavajući probleme ili upravljajući sistemom na daljinu, štedi vreme i novac preduzećima.

 

 • Dostignuće: Mobilni sistem skladištenja je seizmički osiguran, sa dodatnim zonom ekspedicija Gravity Racks for Pallets - Live Storage, za lakši i brži utovar i istovar. Kombinacija maksimalnih gustinskih skladišta, većeg sistema regala, direktnog pristupa svakoj paleti i brzog utovara kamiona za distribuciju pomaže klijentu da bude izuzetno fleksibilan, konkurentan i isplativ.