SCADA SOFTVER

SCADA rešenja za upravljanje i kontrolu automatizovanih sistema vlasišta
Do not waste your time, contact us and together we will find the right solution for you and your business. Zatražite ponudu
main image

SCADA JE SOFTVER ZA SVEOBUHVATNU KONTROLU I UPRAVLJANJE AUTOMATIZOVANIM SISTEMIMA

SCADA (Nadzorna kontrola i prikupljanje podataka) je profesionalni softver koji se koristi za daljinsko upravljanje složenim industrijskim i skladišnim sistemima. Jedna od glavnih aplikacija softvera za upravljanje i kontrolu - SCADA je nadzor i analiza svih procesa u skladištu, proizvodnoj bazi ili centru za sortiranje. SCADA može raditi i sa malim i sa većim sistemima.

Zahvaljujući SCADA -i, svi uređaji integrisani u automatizovani sistem, kao što su senzori, aktuatori, različiti ventili i uređaji kojima lokalno upravlja PLC kontroleri, uključuju se ili isključuju u pravo vreme. Na ovaj način uvek sprovode sveobuhvatnu strategiju vezanu za intralogističke procese.

Danas SCADA softver omogućava lokalno i daljinsko upravljanje zahvaljujući mogućnosti instaliranja na različite terminale, stone računare, mobilne telefone ili tablete.
 

MONITORING, ANALIZA PODATAKA I OPTIMIZACIJA SKLADIŠNIH PROCESA

Podaci koji se analiziraju u savremenim skladišnim automatizovanim procesima se povećavaju. SCADA rešenja i SKL baze podataka omogućavaju bržu analizu.

Osim upravljanja složenim tehnološkim procesima, SCADA softverska rešenja kompanije STAMH Solutions pružaju mogućnost potpunog praćenja i obrade podataka u realnom vremenu. Ovo omogućava pravilnim odlukama (ponekad potpuno automatskim, od samog sistema) da optimizuju sve procese u skladištu.

Savremena SCADA rešenja moraju biti prilagođena potrebama određenog skladišta ili proizvodne jedinice. Imaju grafički interfejs, alate za strukturiranje i skladištenje relevantnih informacija i analizu podataka - uključujući identifikovanje trendova za povećanje brzine, optimizaciju procesa ili postizanje veće produktivnosti.
 

STRUKTURA I RAZLIČITI NIVOI U IMPLEMENTACIJI SCADA

PLC uređaji, kao i RTU - udaljene terminalne jedinice su mikroračunari koji komuniciraju sa više objekata, a zatim usmeravaju važne informacije na desktop uređaje ili mobilne telefone na kojima je instaliran potreban SCADA softver. S druge strane, PLC -i ili RTU -ovi dobijaju informacije sa senzora ili ručno unetih impulsa.

Da bismo bolje razumeli funkcionisanje SCADA -e, dobro je definisati četiri glavna nivoa na kojima softverska rešenja rade u proizvodnim bazama i logističkim centrima:

 • Programabilni logistički kontroleri PLC
 • Daljinski terminalni čvorovi - RTU
 • Komunikaciona mreža
 • SCADA softver


GLAVNE PREDNOSTI I SAVREMENA SCADA REŠENJA KOJA STAMH NUDI

 • Potpuna kontrola svih procesa skladištenja i proizvodnje;
 • Prilikom skladištenja podataka putem cloud tehnologija, mogući kvarovi hardverske infrastrukture ne dovode do gubitka podataka;
 • Savremeni SCADA softver može se instalirati na mobilne uređaje i radne površine;
 • Interfejs jednostavan za razumevanje koji zahteva minimalno vreme obuke osoblja;
 • SCADA rešenja omogućavaju pristup i rad sa podacima sa bilo kog mesta u svetu, u realnom vremenu;
 • Pravovremena analiza podataka, koja omogućava optimizaciju procesa u skladištu;
 • Brza integracija sa softverom MES (Manufacturing Ekecution Sistems) i ERP (Enterprise Resource Planning) softver;