19/10/2017

Izgradnja mobilnog skladišnog sistema za ITD

 • Kupac: ITD
   
 • Industrija: proizvodnja, prerada plastike
   
 • Lokacija: Sjedinenie, Bugarska
   
 • Period implementacije projekta: 3 meseca, od čega 1 mesec montažni radovi
   
 • Izazov: Nedostatak prostora u postojećim proizvodnim pogonima kompanije u vezi sa širenjem poslovanja. To je zahtevalo potragu za inovativnim rešenjem.
   
 • Implementirano rešenje: Izgradnja mobilnog sistema koji se sastoji od 4 regala za 2871 standardne palete i 2 regala za 1719 paleta.
   

Stručnjaci kompanije STAMH ponudili su individualno rešenje za izgradnju mobilnog sistema. Prilikom njegove izgradnje ispoštovani su zahtevi klijenta ITD i uzete su u obzir neke specifičnosti projekta u vezi sa izgradnjom postojećeg skladišnog prostora.

STAMH je došao do kompletnog rešenja projektovanjem, isporukom i ugradnjom najvećeg broja nestandardnih gravitacionih regala između nosećih stubova u skladištu.

Projekat sa ITD sproveden je u dve faze.

Prva faza je uključivala izgradnju 4 regala za 2871 standardnu paletu.

Druga faza je uključivala ugradnju još 2 jedinice za 1719 paleta.

Pet jedinica je za standardne palete dimenzija 800 k 1200 mm, a jedna za palete dimenzija 1000 k 1200 mm. Posebnost ovog projekta je to što je jedna od jedinica bila produžetak postojećeg stalka.

Ceo projekat je završen u roku od tri meseca, a samo je instalacija sistema trajala skoro mesec dana.

 • Dostignuće: Prednosti mobilnih regala se sastoje u optimalnoj upotrebi raspoloživog prostora. Sistem je implementiran u postojeći prostor, bez potrebe za rekonstrukcijom, što je uštedelo vreme i dodatna ulaganja.

Kao veliki dobavljač Liebherr delova, novi skladišni sistem kompanije ITD sada može garantovati brzu isporuku robe.