Dobrodošli na LogiMat 2023! Posetite nas u HALI 1 | ŠTAND #B60! Pošaljite nam zahtev za ulaznicu na office.rs@stamh.com
24/08/2021

Novi sistem mobilnih skladišta za palete u specijalizovanoj hladnjači

 • Klijent: Michik Ltd.
   
 • Industrija i specifikacije: Michik Ltd. je lider u proizvodnji i prometu mariniranih i dimljenih ribljih delikatesa i morskih plodova. Vrsta skladištenih proizvoda podrazumeva posebne uslove skladištenja u frižiderima, koji održavaju temperature ispod -20 ° C;
   
 • Lokacija projekta: Skladište, koje služi i kao distributivni centar i logističko čvorište kompanije, strateški je pozicionirano u blizini ključnih luka i železničkih čvorova na bugarskoj obali Crnog mora.
   
 • Izazovi: Michik ltd. mora efikasno skladištiti i distribuirati svoju robu bez prekida hladnog lanca. Brz i efikasan pristup svakoj paleti i efikasni utovar i istovar hladnjača ključni su za uspeh kompanije. STAMH je morao da ponuditi rešenje koje omogućava maksimalno korišćenje skladišnog prostora.
   
 • Specifikacije projekta: Mobilni sistem skladištenja bio je pravo rešenje za klijenta. U prvoj fazi izgrađen je ravni temelj u koji su ukopane šine. Nakon izgradnje spoljne strukture skladišta i rashladnih komora, postavljene su i mobilne baze. Skladište kupca je podeljeno u dve odvojene rashladne prostorije, koje su povezane utovarnim rampama kroz servisni hodnik za podizanje opreme. Izvan hladnjača, skladište ima prostoriju za pakovanje, čistinu, kao i sve potrebne dodatne usluge i administrativna područja.
   
 • Implementirano rešenje: Svaki od frižidera bio je opremljen konvencionalnim policama sa 155 paleta i mobilnim modulima sa preko 890 paleta. Kombinacija dva sistema u jednoj prostoriji omogućava maksimalno sabijanje prostora, što je izuzetno važno, s obzirom na skupo održavanje posebnih uslova skladištenja. Ukupan kapacitet novog mobilnog sistema skladištenja za Michik Ltd., uključujući konvencionalne police i mobilne module, je 2.102 palete, maksimalne težine 1000 kg. Tokom radnog vremena, mobilne baze glatko klize po šinama, ostavljajući slobodan hodnik u kojem oprema za dizanje manevriše. Dodatni sistem noćnog parkiranja noću ostavlja neophodnu udaljenost između svih paleta kako bi obezbedio ventilaciju i ravnomerno i pravilno hlađenje. Sistem je opremljen dodatnim senzorskim barijerama za sigurnost, pogodnim i lakim za upotrebu unutrašnjim i spoljnim kontrolnim panelima, termometrima i sistemima za hlađenje.
   
 • Dostignuće: Uz podršku STAMH-a, Michik ltd. sada ima savremenu opremu za skladištenje najnovije generacije, optimizujući troškove održavanja potrebnih posebnih uslova skladištenja u frižiderima, kroz maksimalno iskorišćenje skladišnog prostora.