18/03/2022

STAMH doo dizajnira dva nova magacinska sistema tipa Conventional

Perutnina Ptuj je deo Perutnina Ptuj Grupe. Kompanija ima duboke korene i tradiciju koja datira još od 1905. godine, kada je u gradu Ptuju Valentin Rajnhard iz grada Štajerske otvorio punkt za otkup živine.

Godine 1960. Perutnina Ptuj je započela izgradnju sopstvene živinarske farme. Danas kompanija već ima mnoge omiljene i poznate brendove širom Centralne i Istočne Evrope, kao što su Poli, Jata, Topico, Agronatur i drugi.

Perutnina Ptuj ima dva strateško locirana distributivna centra za palete u blizini grada Bačke Topole, u ​​severnoj Srbiji, koji primaju, skladište i otpremaju teške paletizovane proizvode. Logističko čvorište je u blizini mađarske, hrvatske i bosanske granice.

STAMH doo je dobio zadatak za novu skladišnu opremu krajem 2021. godine, a u martu 2022. godine kompanija već koristi svoj sistem konvencionalnih regala postavljenih u dva odvojena skladišta.

Tehničke karakteristike i specifičnosti nove skladišne opreme koju postavlja STAMH doo

U cilju što veće izdržljivosti i što dužeg radnog veka sistema ugrađenog u rashladnu komoru Perutnine Ptuj u regionu Vojvodine, STAMH doo je isporučio specijalnu pocinkovanu opremu namenjenu za rad na temperaturama od -20°C.

Nova hladnjača kompanije već ima kapacitet od 1.024 palete, a konvencionalni sistem regala za skladištenje omogućava brz pristup bilo kojoj poziciji. Sistem ima ukupno 4 nivoa slaganja.

U susednom magacinu, gde se ne održavaju posebni uslovi skladištenja, STAMH doo je ugradio još jedan sistem konvencionalnih regala, projektovan za ukupno 954 palete težine do 1.000 kg. svaki i ukupno tri nivoa slaganja.

Dakle, ukupan kapacitet dva regalna sistema koje je STAMH doo postavio u Bačkoj Topoli iznosi 1978 paleta, a Perutnina Ptuj može da obezbedi brze isporuke u regionu.

Za zaštitu skladišne opreme, STAMH doo je obezbedio posebne štitnike ispred svakog stuba, kao i prednje barijere.

Za vrlo kratko vreme, međunarodna logistička jedinica STAMH-a isporučila je preko 25 tona kvalitetnih konstruktivnih elemenata, a specijalizovana montažna grupa u montažnim sistemima kompanije je za nekoliko dana postavila novi regalni sistem.

Saznajte više o različitim sistemima polica za tešku paletizovanu robu ovde.