Dobrodošli na LogiMat 2023! Posetite nas u HALI 1 | ŠTAND #B60! Pošaljite nam zahtev za ulaznicu na office.rs@stamh.com
30/06/2021

Novi sistem Radio Shuttle u Srbiji u distributivnom centru koji opslužuje 6 zemalja

 • Klijent: Kompanija Coca Cola | Rosa voda
   
 • Industrija: Hrana i piće Industrija flaširanja | Voda ROSA sadrži nizak nivo mineralizacije - od samo 50 mg / l. i ima značajno nizak sadržaj natrijuma - samo 2,7 mg / l. Ove karakteristike čine vodu pogodnom za trudnice i decu, pa čak i za pripremu hrane za bebe. Skladište je strateško distributivno središte za robnu marku ROSA u Bugarskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni, Crnoj Gori i na Kosovu i mora da obezbedi paletizovane flaše za brojne kamioni na dnevnoj bazi.
   
 • Period implementacije: Inženjering i projektovanje konstrukcije teških regala i robotskih sistema urađeno je u istom periodu kao i izgradnja spoljne strukture skladišta i trajalo je 2 meseca. Za samo 3 nedelje sistem je pušten u rad.
   
 • Izazov: Ogromna količina kamiona mora se svakodnevno utovariti sa skoro 1000 kg. palete. STAMH je morao da dizajnira i izgradi sistem regala za skladištenje i preuzimanje paleta, sposoban da efikasno koristi ograničeni prostor, skladištenje različitih proizvoda, ali uglavnom za brzo preuzimanje i skladištenje paleta.
   
 • Implementirano rešenje: Radio Shuttle je jedno od najefikasnijih rešenja koje nudi STAMH Group. Novi sistem skladištenja napravljen za Coca-Colu može da primi do 4.608 paleta u ograničenom prostoru. Organizovan je u 32 hodnika sa ukupno 6 nivoa slaganja. Ima mogućnost skladištenja i preuzimanja do 192 različita SKUS-a, organizovana u umotane palete - proizvode sa različitim etiketama i ambalažom, dizajnirane za različita tržišta. Novi sistem za skladištenje opremljen je sa 4 poluautomatske platforme Radio Shuttle za skladištenje i preuzimanje paleta. Konstrukcija regala je stabilna i omogućava glatke i brze operacije platformi Radio Shuttle. Svaka platforma Radio Shuttle može raditi u potpuno automatizovanom režimu u svakom od 192 koridora.
   
 • Dostignuće: Platforme Radio Shuttle programirane su za postizanje maksimalne gustine skladištenja postavljanjem svake palete na maksimalnu udaljenost od 5 cm. jedan od drugog, dok rade optimalnom brzinom. Uspešno su prošli sve testove performansi, ispunjavajući visoke standarde koje zahteva kupac.