16/03/2022

STAMH doo projektovao i izgradio novi sistem skladištenja u Srbiji

U KLJUČNOM LOGISTIČKOM CENTRU U GRADU ČAČKU FORMIRANE KONVENCIONALNE POLICE

Atlantic Grupa je vodeća kompanija u industriji hrane i pića, osnovana 2001. godine. Vodeći je distributer hrane i pića u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Austriji i Hrvatskoj. Atlantic Grupa ima svoje brendove koje vole potrošači u jugoistočnoj Evropi.

Široka distributivna mreža, koja se sastoji od 17 strateški lociranih distributivnih centara u jugoistočnoj Evropi, omogućava kompaniji direktan pristup preko 70.000 prodajnih mesta. Širok portfolio različitih proizvoda zahteva dobru organizaciju distribucije svake kategorije robe široke potrošnje, brzu i fleksibilnu logistiku, brzu obradu porudžbina do skladišta i dobru organizaciju prostora i procesa za prijem, skladištenje, preuzimanje i otpremu teških paleta.


KOJI SU PARAMETRI NOVOG SKLADIŠNOG SISTEMA?

Za skladište kompanije u gradu Čačku, u centralnom delu Srbije, STAMH doo je projektovao i isporučio novi sistem konvencionalnih regala sa ukupno 1.441 paletnim mestom. Svaka paletna lokacija ima nosivost do 1 tone, a sistem ima 4 i 5 nivoa slaganja.

Novoizgrađeni industrijski regali odlikuju se velikom stabilnošću i brzim pristupom svakoj paleti. Inženjeri STAMH doo projektovali su sistem tako da može da organizuje i skladišti paletu visine 1,8m i 2,4m. Konstrukcija ima 4 i 5 nivoa slaganja.

U cilju lakšeg prijema i ekspedicije, skladišni prostor u skladištu Atlantic Grupe u Čačku podeljen je u dve odvojene zone - zonu 1 i zonu 2, sa zonom 1 za 280 paleta i zonom 2 - ukupno 1161. palete.


OSTALE KARAKTERISTIKE I USLUGE KOJE PRUŽA STAMH doo

Kako bi se obezbedila dodatna sigurnost i izdržljivost regala za skladištenje, STAMH doo oprema sistem dodatnim prednjim sigurnosnim barijerama i osiguračima na dnu svakog stuba.

Uprkos teškoj međunarodnoj logistici, iskusni timovi STAMH doo isporučili su sve potrebne konstruktivne elemente i obezbedili tim od 10 instalatera koji su u izuzetno kratkom roku montirali nove konvencionalne regale.

Novi sistem industrijskih regala u distributivnom centru Atlantic Grupe već sada doprinosi boljem funkcionisanju svih logističkih procesa kompanije, omogućavajući bolju kontrolu skladišne robe, prilagodljivost različitim opterećenjima i optimizaciju vertikalnog prostora. Novi distributivni centar je sada efikasniji deo mreže brze hrane i pića, koja dobro funkcioniše širom jugoistočne Evrope.

Saznajte više o različitim sistemima polica za tešku paletizovanu robu ovde.