12/04/2021

STAMH je sagradio ogroman sistem regala za palete za vodeću logističku kompaniju

 • Klijent: Orbico Bulgaria
   
 • Industrija: Orbico Bulgaria je jedan od najvećih distributera i provajdera logističkih usluga, ne samo u Bugarskoj. Kompanija je deo Orbico Group - kompanije, koja upravlja celokupnim procesom snabdevanja u više od 20 zemalja Evrope. Novo logističko čvorište izgradila je belgijska građevinska kompanija Cordeel.
   
 • Lokacija: Skladište se nalazi u Sofiji, u blizini bulevara Botevgradsko šose, i obezbediće nova radna mesta i profesionalne mogućnosti za više od 500 ljudi. Strateški se nalazi u blizini novoizgrađene severne tangente brzine (Bypass Highway) i služiće važnim kupcima za logističku kompaniju kao što su Philip Morris Bulgaria, Procter & Gamble, Shell Bulgaria ili Mars.

 

 • Implementacija projekta: Prvi kvartal 2021
   
 • Izazov: Izazov u ​​ovom projektu bili su izuzetno kratki rokovi, s obzirom na obim sistema skladištenja. Čvrsta i precizna organizacija svih procesa - od početnog projekta, preko logistike i isporuke svih komponenti sistema skladištenja za palete dovela je do uspešne konačne implementacije, na vreme.
   
 • Implementirano rešenje: Sistem je konvencionalni sistem skladištenja za palete, sa ukupnim kapacitetom od 37.000 mesta za palete, visinom od 11,5 metara i 5/6 nivoa slaganja. Obim prevezenog i ugrađenog materijala bio je preko 30 kamiona ili 600 tona.
  Raspored skladištenja omogućava brzi pristup svakoj paleti i brzo povezivanje sa vratima za utovar i istovar logističkog centra. Naravno, sistem u skladištu opremljen je poslednjom generacijom sistema za zaštitu od požara i zaštitnim štitnicima i barijerama. Posebni hodnici u sistemu skladištenja omogućavaju kretanje opreme za dizanje, mašina za rukovanje materijalom i paletara.

 • Dostignuće: STAMH je vodio čitav projekat sa timom menadžera projekata sistema skladištenja, menadžerima logistike, iskusnim inženjerima i montažnom grupom od 9 do 14 ljudi u različitim fazama.

  Zahvaljujući logističkoj organizaciji, inženjeringu i instalacijskim procesima, uspeli smo da ispoštujemo sve rokove koje je postavio klijent i da završimo potpuno novi sistem skladištenja ranije nego što je planirano.