17/06/2022

Ficosota se već oslanja na novi Mobile Racking sistem skladištenja u Bugarskoj

  • Kupac: Ficosota je moderna i dinamična kompanija koja se brzo menja, čiji su brendovi veoma bliski ljudima. Brendovi Savex, Semana, Teo, Emeka, Moto i mnogi drugi dobro su poznati svima u Bugarskoj i na neki način su lideri u svojim kategorijama proizvoda.

 

  • Industrija: Distribucija u prehrambenoj industriji i kućnim higijenskim proizvodima zahteva dinamičnu uslugu maloprodajnih lanaca i svih lokacija moderne i tradicionalne trgovine. To podrazumeva brzu i fleksibilnu obradu paletizovane robe različite težine i zapremine, kao i maksimalnu iskorišćenost raspoloživih prostora za skladištenje, ključ za logističke svrhe preduzeća.

 

  • Lokacija projekta: Ficosota logistika zahteva dobro pozicionirana logistička čvorišta i fleksibilnu obradu paleta, u skladu sa specifičnim potrebama i zahtevima skladištu. Najbolja moguća iskorišćenost kapaciteta skladišta u logističkoj bazi u blizini grada Shumen-a, bez nepotrebnog gubitka vrednog prostora, još jedan je važan aspekt u ovom regionu u Bugarskoj. Naravno, kompanija je verovala skladišnim sistemima STAMH Group – jednoj od najbrže rastućih međunarodnih kompanija za skladišnu opremu, u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

 

  • Period implementacije projekta: inženjerski, logistički i softverski timovi STAMH Grupe osmislili su, izgradili i naručili sve neophodne komponente za novi Mobile Racking sistem za manje od 12 nedelja. Različita odeljenja koordinirala su svoj rad sa logističkim timovima Ficosota i zajedno obezbedila novo rešenje za skladište.

 

  • Implementirano rešenje: Dizajneri STAMH Grupe osmislili su novi Mobile Racking sistem sa ukupnom dužinom od nešto više od 32m, sa jednim veoma uskim koridorom, za slaganje i piking proizvoda i paleta, od samo 3,05m. Tako su inženjerski timovi STAMH Grupe obezbedili maksimalnu iskorišćenost prostora za skladištenje. Koridor sistema omogućava udobne operacije skladištenja, ali predstavlja mali postotak ukupne količine skladišta. Novi sistem regala za Ficosotu ima visinu od 6m i može da skladišti palete na tri nivoa, sa ukupnom visinom od 6,95m. Ukupna visina magacina je samo 7,57m.

 

S jedne strane, novi Mobile Racking sistem iz STAMH Grupe omogućava bafering teških paleta, a sa druge - mogućnost izbora pojedinačnih proizvoda, kartona i nepaletizovanih jedinica i kutija na nivou 0, jer je baza regala opremljena specijalnim baznim rešetkama koje služe kao osnova.

 

Na kraju, ali ne i najmanje važno, novi Mobile Racking sistem iz STAMH Group je veoma bezbedan. Rešenje je opremljeno specijalnim antiseizmičkim elementima, sistemima za zaštitu od požara, laserskim bezbednosnim barijerama i lako dostupnim dugmićima za zaustavljanje u slučaju opasnosti.

 

  • Dostignuće: Nedostatak odvojenih koridora između svakog rafa i 11 mobilnih baza, koje proizvodi STAMH Group, otvara koridor za slaganje i pikiranje proizvoda samo tamo gde i kada je to potrebno. Na ovaj način, strateški pozicionirano skladište Ficosota u Shumen-u sada obezbeđuje tesno skladištenje i pristup svakoj kategoriji uskladištenih proizvoda, uz pritiskanje dugmeta. Mobile Racking sistemi koje obezbeđuje STAMH Grupa takođe garantuju brz pristup različitim paletama u skladu sa specifičnim potrebama i zahtevima skladišta. Mogućnost do 100% boljeg korišćenja prostora u poređenju sa Conventional skladišnim sistemima donosi mogućnost održavanja većih količina, smanjenje cene skladištenja svake pojedinačne palete, što zapravo pomaže Ficosoti da održi bolje i konkurentnije cene u svim pojedinačnim segmentima.

Saznajte više o regalima za tešku paletizovanu robu tipa Mobile Racking sistem, ovde