26/05/2022

Sve više poslovnih menadžera odlučuje da kombinuje sisteme za skladištenje paletizovane i nepaletizovane robe

STAMH GROUP uvodi novu opremu za skladištenje međusprata u kombinaciji sa konvencionalnim regalnim sistemima za tešku paletizovanu robu

Međunarodna kompanija Emsa Group doo specijalizovana je za trgovinu i nabavku nameštaja, podnih obloga i građevinskog materijala. Način na koji se posao razvija, veliki broj različitih SKU-ova i novi zahtevi kupaca, doveli su kompaniju do odluke da kreira novo logističko čvorište u kojem će se skladištiti kako teška paletizovana roba i kartoni, tako i neupakovani artikli.

Pre izgradnje novog skladišta, kompanija je imala samo male, raštrkane lokacije širom zemlje, sa malim količinama. Emsa Group doo se razvija, počinje sve više da kupuje robu i novi magacin u Šumenu ima za cilj da postane glavni logistički centar kompanije.

Nova oprema za skladištenje, koju je dizajnirao STAMH-ov inženjerski tim, zadovoljava različite potrebe. Regalni sistemi moraju da iskoriste i organizuju prostor i korisnu zapreminu skladišta. Trebalo bi da budu prikladne i za palete i za velike količine raznih kartona, pa čak i za neupakovane proizvode.

„Sve više kupaca traži maksimalnu fleksibilnost u pogledu uskladištenih proizvoda, a naš tim dizajnira sisteme skladištenja koji zadovoljavaju sve specifičnije poslovne potrebe“, rekla je Nadežda Blagoeva, tehnički direktor STAMH Grupe.

Zahvaljujući visokoj regalnoj opremi, prostor za skladištenje paleta je opremljen regalima visine preko 10 m i može da smesti preko 3.960 paleta težine do 800 kg. po paleti, a ukupno opterećenje novog sistema za skladištenje paleta može dostići 3 168 000 kg.

U drugom prostoru magacina, inženjerski timovi STAMH Grupe projektovali su i izgradili sistem međuspratnih regala i obezbedili dva dodatna nivoa za skladištenje i rukovanje robom, ukupne površine preko 3.000 kvadratnih metara. sistem je projektovan za opterećenje od 500 kg./м2

Specijalizovani timovi STAMH servisa su novi sistem regala izgradili u dve faze. Nova oprema za skladištenje takođe uključuje konzolne regale pogodne za duga opterećenja.

Saznajte više o različitim sistemima polica ovde.