06/07/2020

STAMH savetuje: u potpunosti iskoristite raspoloživi skladišni prostor, ubrzajte i automatizujte sve procese intralogističkog preuzimanja i skladištenja

Skladišni sistemi

Savremena proizvodnja i zahtevi tržišta za brzu i tačnu distribuciju zahtevaju inovativna rešenja tako da pikiranje i otprema mogu biti izuzetno brzi.

Skladišni sistemi koji se oslanjaju samo na konvencionalne konstrukcije često se pokazuju sporim i potrebna su poboljšanja kako bi se ubrzali intralogistički procesi.

PARALLEL EAD, Sevlievo, vodeća je kompanija sa preko 20 godina iskustva u proizvodnji i distribuciji dušeka, nameštaja i materijala za proizvodnju nameštaja. Uz pomoć inženjerske kompanije STAMH, kompanija za nameštaj izgradila je novi proizvodni prostor u kombinaciji sa skladištem.

Izazov za STAMH bio je ozbiljan - skladište je moralo biti dizajnirano da služi kao veliki, efikasan i izuzetno brz tampon za gotove proizvode. Glavni cilj dizajnera STAMH-a bio je da pronađu rešenje koje bi obezbedilo brzu isporuku, bez problema, i automatizaciju većine procesa.

Razvoj projekta i njegova ukupna implementacija trajali su približno kalendarsku godinu, tokom koje je STAMH sproveo sve korake od početnog projekta do konačne izgradnje sistema za skladištenje.

Kao rezultat toga, PARALLEL EAD je opremljen novim, isključivo funkcionalnim sistemom Radio Shuttle u kombinaciji sa konstrukcijom stalka. Pomoću njega STAMH je obezbedio maksimalni kapacitet proizvođačevog tampona opremljenog sa 10.000 paleta, koje opslužuje najnovija generacija potpuno robotskih kolica. Na ovaj način, ceo proces skladištenja i preuzimanja je automatizovan. Kompanija je uspela da izbegne potrebu da viljuškari prodiru duboko u skladišni sistem, eliminišući nepotrebne hodnike, čime su počeli da koriste raspoloživi skladišni prostor optimalnije.

Inženjerski projekat detaljno je pregledao bugarski proizvođač PARALLEL EAD i odobrio za punu primenu lider u inženjeringu skladišnih sistema i automatizovanih skladišnih sistema u istočnoj Evropi - STAMH.

Radio Shuttle je poluautomatizovan i kompaktan sistem za skladištenje paleta, opslužen robotskim kolicima koja se nezavisno kreću po šinama integrisanim u stalak.