01/01/2019

Nova linija za flaširanje PET boca Coca-Cola HBC

 • Klijent: Coca-Cola
   
 • Industrija: flaširanje, proizvodnja, distribucija
   
 • Lokacija: Kostinbrod, Bugarska

  Period realizacije celog projekta: Za razvoj projekta i njegovu celokupnu implementaciju bilo je potrebno 6 meseci;

   
 • Izazov: U vezi sa implementacijom nove linije za flaširanje PET boca, Coca-Cola HBC se obratila STAMH-u sa specifičnim slučajem, a to je da obezbedi inovativno rešenje za skladištenje proizvoda i regala, kao i prostor za komisioniranje za obradu narudžbi. distributerima.
   
 • STAMH rešenje: Naš predlog je bio da napravimo regale iz njihovog već poznatog Radio Shuttle sistema, ali sa inovativnom instalacijom tunela za komisioniranje kako bi se olakšalo i ubrzalo prikupljanje porudžbina za individualne distributere. Ovim rešenjem smo postigli maksimalnu zbijenost skladišnog prostora, jer je prvi nivo (prizemlje) u potpunosti usmeren na obavljanje komisionih operacija sa pristupom više od 300 artikala.

  Radio Shuttle je poluautomatizovan i kompaktan sistem za skladištenje paleta kojim upravljaju robotska kolica koja se kreću nezavisno po šinama integrisanim u regalu, tako da nije neophodno da kamion ulazi u skladišne tunele.
  Velika prednost je upotreba šatl kolica najnovije generacije, usklađenih sa svim standardima za bezbedan i istovremeno mnogo efikasniji rad.

  Rešenje koje smo predložili pažljivo je pregledao profesionalni tim Coca Cole i odobrio ga za punu implementaciju.
  Izazov je bio da se uklopi u izuzetno kratko vreme za montažu, što je uključivalo postepeno oslobađanje blokova regala kako bi se omogućilo skladištenje gotovih proizvoda. Na gradilištu je bio veliki broj radnih grupa i precizna međusobna organizacija omogućila je svima da se snađu u zadatim rokovima.

   
 • Dostignuće: Radio Shuttle sistem regala je inovativna tehnologija koja omogućava lakšu i efikasniju upotrebu polica. Istovremeno pomaže da se značajno poveća korisna površina i povećava kapacitet skladištenja.
  Ova investicija je omogućila kompaniji da proizvodi pića za skladištenje čak iu najprometnijim mesecima, čime je u mogućnosti da izađe u susret potrebama krajnjeg korisnika.