19/07/2019

Izgradnja skladišta sa visokim stalkom za Hellenic Diaries S.A

 • Kupac: HELLENIC DIARIES S.A.
   
 • Industrija: Prerađivačka, prehrambena industrija
   
 • Lokacija: Trikala, Grčka
   
 • Period implementacije projekta: 16 meseci, od čega 9 meseci montažni radovi
   
 • Izazov: Potpuni inženjering, uključujući izgradnju skladišta visokih regala za palete težine do 900 kg, razvoj softvera za srednje robe, kroz koji se razmenjuju podaci između VMS-a i MFS-a sa PLC softverom transportnog sistema i Automatizovanim Rack Pallet Handlers (ARPHs), koji su prevazišli razlike u konceptima pisanja dva softvera i zadovoljili zahteve klijenta.
   
 • Implementirano rešenje: Tehničko rešenje koje je STAM LTD predložio u vezi sa zadatkom bilo je izgraditi jednu zgradu sa dva odvojena skladišta, gotovo identične zapremine, montirana jedno pored drugog i odvojena pregradnim zidom. Radna temperatura određena tehnologijom skladištenja je 20°C. Zbog specifičnosti uskladištene proizvodnje, jedno skladište ima ARPH opremljen platformom za šatlove i 15'400 pozicija za euro palete. U drugom skladištu su instalirana tri ARPH-a, opremljena platformama za viljuške, koje opslužuju 8'952 pozicije palete dvostruke dubine, pogodne za upotrebu i za euro palete (800 k 1'200 mm) i za industrijske palete (1'000 k 1'200 mm ). Projekat je u potpunosti usklađen sa zahtevima HELLENIC DIARIES S.A., koordiniran za rad sa automatizovanim vozilima (AGV).

Izgradnja lokacije i dokazivanje tehničkih specifikacija završeni su 10. meseca od početka implementacije projekta.

Puštanje u rad je izvedeno u dve faze. Prva faza uključuje pokretanje i puštanje u rad šatl sistema, što je završeno u 12. mesecu od početka projekta. Druga faza, tokom koje je izvršena potpuna integracija softvera Middle Ware, obuhvatila je puštanje u rad i puštanje u rad tri račvana ARPH -a i završena je u 16. mesecu.

 • Dostignuće: Samonosno automatizovano skladište prvo je takve vrste izgrađeno u Grčkoj s obzirom na seizmičku aktivnost u tom području. Izvršeno je u skladu sa dogovorenim rokom za ugradnju i u skladu sa svim zahtevima za zdravlje i bezbednost na radu. Zahtev za nepropusnost vazduha u zgradi, koji je potreban u vezi sa ugradnjom inovativnog sistema za sprečavanje požara koji koristi stvaranje i punjenje unutrašnjeg prostora azotom, uspešno je postignut. Prednosti sistema šatla su očigledne, što u svrhu dužeg skladištenja velikih serija, sa istim dimenzijama objekta, dovodi do udvostručavanja broja mesta za skladištenje paleta.