19/07/2022

Vodeći proizvođač bicikala – Maxcom sa novim skladišnim sistemom

STAMH GRUPA JE IMPLEMENTIRALA OPREMU SISTEMA ZA PALETE U LOGISTIČKOM CENTRU KOMPANIJE MAXCOM KOD PLOVDIVA

Maxcom d.o.o. je vodeći proizvođač bicikala u Evropi. Kompanija ostvaruje 95% svoje proizvodnje u zemljama Evropske unije i ima proizvodnju i magacin, izgrađen na ukupno 40.000 m2. Početkom 2022. godine STAMH Grupa oprema skladišta 1 i 3, sa ukupnom površinom od preko 10.000 m2 i obezbeđuje preko 14.900 novih paleta sedišta za svog poslovnog partnera.

Novi sistem sistema za palete - Konvencionalni u manjem magacinu – 1 ima kapacitet od 4 011 skladišnih jedinica, sa maksimalnom težinom do 400kg. Sistem ima ukupnu visinu od 7m i obezbeđuje ukupno 5 nivoa dovoljnih.

U srcu sistema, inženjerski timovi Stamh grupe projektovali su 2 prolazna koridora visine 3.5m, obezbeđujući brži pristup opremi za podizanje bilo kog mesta u skladištu. Na taj način se štedi vreme, smanjuju se razdaljine koje viljuškari prelaze, što za s tim značajno smanjuje njihovu amortizaciju i produžava vek servisiranja mašina.

Sistem neautomatizovanog rafa - Konvencionalni se posebno preporučuje kada magacin skladišti i obrađuje mnoštvo teških paletisanih dobara i zahteva brz i neometan pristup bilo kojoj poziciji u magacinu.

Sistem rafova koji je osmislila, isporučila i izgradila STAMH Group u magacinu - 2 je mnogo veći. Obezbeđuje pogodan, organizovan i bezbedan prostor za skladištenje preko 10.970 paleta na ukupnoj površini od 7.744 m2 u magacinu sa visinom od 11m. Magacin poseduje i ukupno 9 kamionskih rampi, jednu rampu za palete i specijalnu teretnu rampu za kombije.

Novi rafovi već obezbeđuju skladištenje ogromne količine paletisane robe u visini. Profesionalni stav i dobra koordinacija između inženjerskih, instalacionih i logističkih timova STAMH i MAXCOM obezbedili su realizaciju inženjerskog projekta u minimalnim vremenskim okvirima.

Saznajte više o različitim sistemima regala za palete koje možete implementisati ovde. 

Više o različitim automatizovanim magacinskim sistemima saznajte ovde iz STAMH Group.