POVRŠINSKI LINEARNI ROBOTI

Roboti za optimalno korišćenje prostora i optimizaciju radnih područja. Inovativni i okrenuti budućnosti.
Do not waste your time, contact us and together we will find the right solution for you and your business. Zatražite ponudu
main image

Stabilan dizajn i pažljivo razmotren modularni sistem omogućavaju da se predstavljeni roboti prilagode praktično svakom zadatku.

Svi pokretni delovi ovih robota dizajnirani su tako da budu što lakši kako bi se inercijalne sile svele na minimum tokom pozitivne i negativne faze ubrzanja. Robote pokreću servo motori bez potrebe za održavanjem koji pružaju veliku dinamiku u čitavom opsegu brzina, a preciznost pozicioniranja garantuju razdelnici visoke rezolucije.

Napravljena je razlika u pogledu težine između serije robota od 150 kg. do 1000 kg. Unutar ovih serija, druga razlika se pravi radom u 3D prostoru - u dve kategorije „zona“ i „linearni“ roboti.
 

PRIMENE U LOGISTICI I SKLADIŠNOJ OBRADI

 

 • PALETIZACIJA


Zašto paletizujemo proizvode? Uglavnom radi optimizacije obima transporta - na ciljnoj paleti sa transportnom visinom od 1200 mm. ili 2400 mm. Palete se mogu prebaciti u mašinu za pakovanje kapaciteta do 120 paleta/sat i u mašinu za etiketiranje pre nego što se pošalju na otpremu. Upravljanje robotom mora biti povezano sa glavnim računarom kupca i primiti sve informacije u vezi sa porudžbinom za proces prepakiranja.
 

 • DEPALETIZACIJA


Zašto depaletizujemo proizvode? Uglavnom u svrhu korištenja pojedinačnih kutija / predmeta za punjenje proizvodnih područja robom ili sirovinama u automatskom režimu. Jedan od mogućih primjera je da veliki kupci u industrijskom sektoru koriste drugačiji set kutija, koje se moraju automatski prepoznati i otpaletizirati za potrebe skladištenja.

Opisi glavnog toka su sledeći: Palete, isporučene kroz sistem transportera paleta, odlaze do robota u odgovarajućem području, koji otpaletira odgovarajuće palete, sa kojih će se uzeti pojedinačni predmeti.
 

 • PUŠTANJE U RAD


Zašto naručujemo proizvode? Glavni cilj je ispunjavanje narudžbina koje uključuju različite proizvode i nakon procesa puštanja u rad pretvaraju se u mešane palete.

Moguće je istovremeno isporučiti 60 mešanih, natovarenih paleta u radno područje teškog robota. Palete se kanališu na transporterima paleta. Sa asortimanom od oko 400 artikala, koristeći različite vrste ambalaže (npr. Kontejnere, kutije itd.). Robot prikuplja redosled slojeva sa glavnih paleta prema specifikacijama glavnog računara klijenta. Sa težinom sloja do 280 kg, sistem pomaže da se prepakuje oko 180 slojeva / sat. U isto vreme, robot sakuplja očišćene prazne palete (mogu biti različitih formata) i raspoređuje ih na posebno mesto za skladištenje brzinom do 60 jedinica / sat.
Odabrane i spremne palete za klijente napuštaju sistem nakon automatskog pakovanja i označavanja palete i usmeravaju se u transportno područje.

 

 • SORTIRANJE / BUFER ZONA


Roba se može skladištiti direktno na podu, a ovaj prostor se može koristiti za bufer zonu. Zonski roboti opslužuju zajednički prostor direktno sa poda i mogli bi ga učitati metodom skladištenja proizvoda nalik na kulu. Uobičajeni proizvodni toranj se tada može isporučiti pomoću transportera.
 

PREDNOSTI U KORIŠĆENJU PODRUČJA LINEARNIH ROBOTA

 • Promenljive dimenzije radnog prostora
 • Jasan koncept rasporeda tehnologije transporta paleta i proizvoda
 • Velika dinamika i preciznost pozicioniranja, čak i pri transportu velikih tereta (do 1000 kg.)
 • Efikasno povećajte produktivnost upotrebom stolova za podizanje
 • Proširivost stalnim proširivanjem okvira robota
 • Poboljšajte produktivnost korišćenjem jednog ili više nosača robota u jednom okviru
 • Jednostavno programiranje u dekartovim koordinatam
 • Praktično nula operacija održavanja