Pick by light - Pikiranje svetlosnom indikacijom

Puštanje u rad sa svetlosnom indikacijom je najefikasniji od metoda kroz ovaj softver za skladištenje i logistiku. Koristi se kod pikiranja po principu "čovek-pri-robi".
Do not waste your time, contact us and together we will find the right solution for you and your business. Zatražite ponudu

ŠTA JE SISTEM, DEO WMS SKLADIŠTA I LOGISTIČKOG SOFTVERA?

Fizički, sistem se sastoji od više svetlosnih modula (indikatorsko svetlo plus digitalni displej) grupisanih u linije i sektore. Svaki svetlosni modul je povezan sa specifičnom adresom sistema (lokacijom biranja). Sve linije/sektori su povezani na sopstveni čitač kodova (skener). Postoje i kontroleri za koordinaciju modula. Svim komponentama upravlja VMS softver za skladištenje.

 

KAKO PICK BY LIGHT RADI KAO INTEGRALNI DEO VMS SKLADIŠTA I LOGISTIČKOG SOFTVERA?


Kada se započne izvršavanje komisionog naloga (započeto skeniranjem njegovog bar koda ili uneto kao broj sa mobilnog uređaja), WMS softver uključuje trepćuće svetla koja ukazuju na lokacije sa kojih roba treba da se zaroni. Istovremeno, svako trepćuće dugme ima displej koji pokazuje tačan potreban broj stavki u porudžbini. Operater samo uzima traženi broj, pritisne dugme koje treperi da potvrdi izvršenje i nastavlja na sledeću lokaciju označenu trepćućim svetlom.

Ovde nalog može da se izvrši od početka do kraja od strane istog operatera, a može se realizovati po principu releja - kontejner sa prikupljenom robom se prenosi sektor po sektor od jednog operatera do drugog na liniji.

Ovaj softver za skladištenje, u kombinaciji sa pick by light, omogućava da se narudžbina podeli na nekoliko zadataka koji se obavljaju na različitim linijama, a na kraju se prikupljena roba konsoliduje pre otpreme.

„Kroz ovu tehnologiju, integrisanu u softver za skladištenje i logistiku, naši kupci prijavljuju neverovatnu brzinu pikiranja i neviđenu preciznost u izvršenju narudžbi.“


Preko 42.000 redova naloga /jedinstvenih vrhova/, koje izvršava 13-16 ljudi u dve osmočasovne smene. Ovo uključuje pauze (ukupno sat i po po smeni), kao i aktivnosti osoblja na dopuni lokacija, rasklapanju kutija/kontejnera, lepljenju selotejp trakom, kontroli težine na kraju reda, zatvaranju itd.
Manje od 0,3% (tri promila) grešaka pikiranja (zapravo zbog ljudske greške u dopuni lokacija za odabir).


Obuka za rad sa sistemom se izvodi za ne više od 5 minuta!
ZATRAŽITE PONUDU ZA OVO REŠENJE OVDE ili pročitajte više o:

Pick by voice - WMS softver za poboljšanje skladišta za pikiranje, putem glasovnih komandi;
Pick by cart - WMS softver za unapređenje skladišta za istovremeno izvršavanje više naloga odjednom;

Do not waste your time, contact us and together we will find the right solution for you and your business. Zatražite ponudu