16/03/2022

STAMH doo a proiectat si implementat un sistem nou de rafturi in Serbia

SISTEMUL CONVENTIONAL DE RAFTURI A FOST MONTAT INTR-UN NOU HUB LOGISTIC FMCG IN ORASUL ČAČAK

Atlantic Grupa este o companie lider, care opereaza in industria alimentara si a bauturilor, fondata in 2001. Brand-ul este un distribuitor de produse alimentare si bauturi in Croatia, Slovenia, Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia si Hertegovina, Austria si Muntenegru. Atlantic Grupa are propriile marci indragite, preferate in diferite tari din Europa de Sud-Est.

Reteaua extinsa de distributie a companiei este formata din 17 hub-uri de distributie situate strategic in Europa de Sud-Est. Acestea ofera pentru Atlantic Grupa acces direct, rapid si flexibil la peste 70000 de puncte de vanzare. Portofoliul larg de produse necesita organizare perfecta, procese logistice rapide si flexibile, procesare rapida a comenzilor si organizare optima a spatiului.

CATEVA CARACTERISTICI TEHNICE ALE SISTEMULUI

Pentru depozitul companiei din orasul Čačak, in partea centrala a Serbiei, STAMH doo a proiectat si livrat un nou sistem de rafturi conventionale pentru 1.441 de paleti. Fiecare pozitie de palet a sistemului are o capacitate de incarcare de pana la 1 tona, iar sistemul are 4 si 5 niveluri de stivuire.

Sistemul de rafturi industriale recent livrat este foarte stabil si asigura acces rapid la fiecare palet. Inginerii STAMH l-au proiectat pentru a organiza si depozita paleti cu o inaltime maxima de 1,8 m si 2,4 m. Structura are 4 si 5 nivele de stivuire.

Pentru a facilita in continuare lucrarile de receptie, depozitare, preluare si expediere a paletilor grei, spatiul de depozitare din centrul de distributie Atlantic Grupa din Čačak a fost impartit in doua zone bine definite - zona 1 si zona 2, deoarece zona 1 este o zona tampon pentru un numar de 280 paleti si zona 2 pentru un total de 1161 de paleti.

Pentru a asigura mai multa stabilitate si rezistenta, grupul STAMH a dotat sistemul de rafturi cu bariere si protectii frontale suplimentare de siguranta, la nivelul bazei fiecarei coloane.

In ciuda situatiei logistice internationale dificile, echipele experimentate ale grupului STAMH au livrat toate elementele structurale necesare si au angajat o echipa de montaj profesionista si cu experienta, pentru a instala sistemul de rafturi pentru paleti in perioade de timp foarte scurte.

Noul sistem de rafturi conventionale din centrul de distributie al Atlantic Grupa contribuie deja la o mai buna functionare a tuturor proceselor logistice ale companiei, oferind un control mai bun al stocurilor, agilitate la incarcarea diferitelor sarcini si optimizarea spatiului vertical. Noul centru de distributie este acum o parte mai eficienta a retelei logistice destinata pentru livrari de alimente si bauturi fast-food in toata Europa de Sud-Est.

Aflati mai multe despre diferitele sisteme de rafturi pentru paleti, aici