05/07/2022

Exista o modalitate de a dubla sau tripla spatiul nefolosit din centrul de distributie!

VERSATILITATEA SISTEMULUI MEZZANIN OFERIT DE GRUPUL STAMH ESTE FOARTE APRECIATA DE DETINATORII CENTRELOR DE DISTRIBUTIE

Centrele moderne de intralogistica sunt mult mai mult decat simple depozite deoarece furnizeaza servicii 3PL, executie, depozitare, expeditie, ambalare, asamblare comenzi si multe alte operatii complexe, necesare in domeniu. Fiecare centru de distributie gestioneaza zeci, sute sau chiar milioane de SKU-uri de diferite dimensiuni, oferind servicii de depozitare si gestionare de produs pentru o gama vasta de clienti cu cerinte specifice.

Nu este gresit sa spunem ca aceste depozite sunt un element cheie al lantului logistic.

Organizarea si optimizarea spatiului sunt esentiale pentru buna functionare a afacerii. Centrele de distributie trebuie sa fie pregatite sa raspunda cererii si nu isi permit sa piarda spatiu vertical valoros.

Unul dintre cele mai recente proiecte STAMH Group din Serbia, pentru compania lider 3PL – LogiStar, demonstreaza ca exista o multime de solutii inteligente, capabile sa ofere optimizarea spatiului. Asa-numitele Solutii Mezzanine sunt printre sistemele speciale de depozitare oferite de Grupul STAMH, atunci cand companiile trebuie sa dubleze, sau chiar sa tripleze suprafata utila.

Sistemul de rafturi implementat in Serbia consta in construirea unui nou nivel pe o suprafata de 1284 m2 a centrului de distributie, creand o zona noua de depozitare de peste 2500 m2 utili. Noul etaj Mezzanin este inaltat la 3,4 m sub grinda primului nivel si are o capacitate de incarcare de 600 kg pe metru patrat. Are 2 scari de acces la nivelul superior insa noua suprafata este accesibila si cu ajutorul echipamentelor de manipulat sarcini.

Noua solutie ofera de fapt clientului nostru posibilitatea de a depozita, organiza si procesa un numar mai mare de produse din punct de vedere al stocului si al volumului, in aceeasi zona” – explica echipa de ingineri a Grupului STAMH.

Versatilitatea noii platforme Mezanin este esentiala. Zona nou creata poate fi utilizata pentru multe SKU-uri de diferite dimensiuni, pastrand accesul rapid la nivelul superior.

Puteti afla mai multe despre solutiile Mezzanine de la STAMH Group, aici.