30/09/2022

Radio Shuttle sustavi postaju popularni u Srbiji

JEDNA OD VODEĆIH TVRTKI U PROIZVODNJI HRANE - ATLANTIC GRUPA NADOGRAĐUJE SVOJE LOGISTIČKE OBJEKTE

Uzimajući u obzir veće operativne troškove u svakom skladištu i nedostatak kvalificiranih skladišnih operatera, posebno u manjim gradovima i industrijskim zonama, međunarodne kompanije u srednjoj i jugoistočnoj Europi odlučuju se za mehanizaciju, automatizaciju pa čak i robotizaciju svojih skladišnih sustava i intralogističkih procesa. Ova je odluka donesena i od strane Atlantic Grupe za njihov distribucijski centar u blizini grada Šimanovci, u Srbiji;

Atlantic Grupa je vodeća međunarodna tvrtka koja izvozi proizvode u više od 40 zemalja širom svijeta. Tržišta u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji posebno su važna za grupu. Ključne točke u logističkom sustavu tvrtke su ukupno 17 distribucijskih centara strateški smještenih na Balkanskom poluotoku. Ova skladišta moraju brzo, učinkovito i fleksibilno djelovati, služeći više od 70 tisuća prodajnih mjesta gdje su proizvodi tvrtke dostupni;

Učinkovito rukovanje teškim paletiziranim teretima ključno je za prehrambenu industriju i logistiku. Zbog toga Atlantic Grupa odabire i nastavlja svoje partnerstvo s STAMH Groupom u pogledu opreme za skladište i organizacije intralogističkih sustava i procesa;

Novi skladišni sustav, dizajniran, isporučen i instaliran od strane timova STAMH Grupe i STAMH d.o.o. u distribucijskom centru Atlantic Grupe blizu Šimanovci u Srbiji je Radio Shuttle regalni sustav za palete. Ovaj novi poluautomatizirani sustav opremljen je s 2 robotske shuttle platforme;

Konstrukcija ovih sustava omogućava maksimalnu gustoću skladištenja teških paleta i sukladno tome maksimalno iskorištavanje skladišnog volumena. Važna karakteristika ovog sustava je način na koji robotske shuttle platforme prevoze paletu u dubinu. Tako nije potrebno da dizalična oprema ulazi između regala i sukladno tome nema potrebe za radnim prolazima u konstrukciji regala;

Na nešto više od 570 četvornih metara, novi Radio Shuttle regalni sustav pruža skladištenje i fleksibilne operacije za više od 1,600 paleta. Prema zahtjevima kupca, Radio Shuttle sustav organiziran je u dvije različite zone s 4 i 5 slojeva za slaganje u visinu, respektivno. Zona broj 1 regalnog sustava je za palete visine do 2,45 m, a zona broj 2 je za palete maksimalne visine do 1,95 m.;

Prema specifičnim zahtjevima kupca, inženjerski timovi STAMH Grupe dizajnirali su posebni sloj za slaganje, za palete maksimalne visine 1,3 m.;

Robotska, Radio Shuttle platforma može se kretati brzinom između 0,8 i 1 m/s, a rukovanje paletama u skladištu Atlantic Grupe sada je puno brže. Novi regalni sustav omogućava operacije slaganja s obje strane, radeći s FIFO ili LIFO metodama skladištenja, prema trenutnim tržišnim zahtjevima i potrebama klijenta;

Naravno, sustav je opremljen bočnim zaštitnicima za dvostruke regalne blokove i zaštitnicima za stupove regalnog sustava;

Glavne prednosti Radio Shuttle regalnih sustava su dugotrajne industrijske baterije shuttlea, koje omogućavaju više od 16 sati aktivnog rada, dok je vrijeme potrebno za potpuno punjenje baterija smanjeno na 3 sata. Ovaj tip sustava savršeno radi u hladnim skladištima, gdje se temperature održavaju na -20 °C. Dubina svakog shuttle tunela u sustavu praktički je neograničena;

Instalacija regalnih i skladišnih sustava s Radio Shuttle platformom rezultira značajnim smanjenjem vremena utovara i istovara, većim kapacitetom puferiranja paleta, smanjenjem rizika od nesreća i značajnim smanjenjem udaljenosti koje skladišni operateri i dizalična oprema moraju preći u objektu. Ili kraće rečeno - učinkovite operacije uz manje operativne troškove. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih sve više tvrtki iz Rumunjske, Srbije, Grčke, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i drugih zemalja u regiji odabire dizajn i instalira mehanizirane i robotske regalne sustave iz STAMH Grupe;

Saznajte više o Radio Shuttle tehnologijama, ovdje.